Koje metode su učinkovite za mršavljenje?

Pod gubitak težine odnosi se na proces u kojem tijelo mase polako smanjuje. Smanjenje težine se događa kao što je prisiljen (na primjer, pod dijeta), tako i na nezavisni okolnostima (bolest).

mršavljenje

Slimming ima nekoliko ciljeva:

 1. nositi se s pretilošću;
 2. povećati privlačnost pojedinca u očima drugih.

Pri tome treba shvatiti da je oštar pad mase tijela u nekim slučajevima je simptom određene bolesti.

BMI

Pravilno sastaviti program, ciljano na gubitak težine, vrlo je teško, ako ne i znati osnovne pojmove. Konkretno, riječ je o indeksu tjelesne mase (BMI). On predstavlja udio, koji se smatra između težine i rasta.

Postoji određena gradacija BMI, u skladu sa kojim je formirana stupanj pretilosti i drugih pokazatelja. Tako, ako je broj žena ne prelazi 18, onda je potrebno upisati dodatnu težinu. U slučaju kada je taj omjer iznosi 18,5–25, govore o normalnom indeksu.

Gojaznost se dijagnosticira kada je BMI jednak 30-40. U takvim situacijama čovjeku potrebni neodgodivo liječenje, bitak u kombinaciji primili određeni popis lijekova fizičke umjerenih opterećenja i prehrane. Kada je BMI iznad 40 dijagnosticira ekstremni stupanj pretilosti. Ako se ne poduzmu odgovarajuće mjere, onda se čovjek s tim indeksom tjelesne mase, ubrzo umire.

4 osnovna pravila

Problem mršavljenje danas je stvarno važno pitanje za mnoge ljude. Unatoč činjenici da je moderna medicina nudi niz tehnika kako da izgubite višak za vas težine, rješenje ovog problema je da dok nije pronađen.

Nažalost, mršavljenje za ljude koji pate od pretilosti, s vremenom postaje opsesija. Štoviše, u nekim od njih se javlja poremećaj psihe, što je rezultiralo čak i vitke djevojke (uglavnom se to odnosi na ženski spol) vide u sebi debelu ženu, pa i dalje uporno bacajući težinu, ne obazirući se na to što ih je indeks pao ispod moguću norme. U konačnici to dovodi do razvoja pothranjenosti.

Naravno, takvo bogatstvo tržište nije mogao zaobići svoju pažnju, komercijalne tvrtke koje nude sve vrste adipem burners, dodatke prehrani i druge alate, istovremeno dajući obećanja, da je prijem određenog lijeka za nekoliko tjedana će izgubiti težinu. Međutim, niti jedan od njih nije toliko učinkovit kao što je to navedeno u oglasu. Tim više što su u liječenje pretilosti se oslanjaju samo na jedan način ne može.

Možete izgubiti težinu, ako slijediti četiri osnovna pravila:

pravila za mršavljenje
 1. Težina treba krenuti postupno. Najveća dopuštena gubitak iznosi 1 kilogram tjedno. Efikasan i, što je najvažnije, korisno za organizam mršavljenje pretpostavlja smanjenje mase ne više od 3-4 kg mjesečno. Važno je postizanje održivog ritma.
 2. Učinkovito mršavljenje nije moguće ako slijedite načela takozvanih ekstremnih dijeta. Oni omogućuju da se za nekoliko tjedana izgubiti odmah 5-6 kg, ali, prvo, mogu izazvati često nepopravljivu štetu na tijelu, i, drugo, nije svaki izdržati takve opterećenja. I, kao rezultat toga, količina viška masnoće drastično povećava.
 3. Izgubiti nepotrebne težine ne može bez konačne namjere. Odlučujući izgubiti na težini, morate čvrsto slijediti ove instalacije, ne obazirući se na predisponirajući čimbenici. Samo povjerenje u sebe i svoje snage će postići željeni cilj.
 4. Osobe koje pate od prekomjerne težine, prije nego što krećemo na aktivno gubitka težine, potrebno je konzultirati liječnika.

Isti, koji je čvrsto odlučio ukloniti nekoliko suvišnih kilograma, treba obratiti pažnju na par savjeta:

 1. Hranu može uzimati najkasnije u roku od tri sata prije odlaska u krevet. Ako tijekom tog vremenskog razdoblja od gladi uvis, može se "utopiti" čašom jogurta.
 2. Dijeta treba uključivati samo prirodne i svježe proizvode. Poluproizvodi za vrijeme dijeta contra.
 3. Dnevno je potrebno popiti do dvije litre vode.
 4. Iz prehrane je potrebno postupno isključiti pekara proizvodi (kolači, kolači i slično), proizvodi s visokim udjelom masti, transfats.
 5. Što više svježeg voća i povrća u sastavu hrane, to bolje.
 6. Jednom tjedno treba ostaviti za "istovar" organizma.
 7. Jedan ili dva dana u mjesecu mogu se povući gladi. To je, u ovom trenutku, proizvodi trebaju zamijeniti unos čiste vode.
 8. Za normalizaciju metabolizma i podržao ga u takvom stanju treba spavati 7-8 sati dnevno.
 9. Više pokreta.
 10. Traženje dodatnih poticaja. Primjer za to može se postaviti na vidljivom mjestu fotografiju bilo mršavo celebrity.
 11. Kombinacija hrane ograničenja i fizičke aktivnosti.
 12. Učinkovito mršavljenje postiže se ne samo pravilno odabranih dijeta, ali i redovitim trening. Dijeta mora sadržavati proizvode, bogat makro i mikroelementima.
 13. Vježbe su neophodni, kao i u slučaju njihovog odsustva, salo se gubi na račun mišićne mase. Pri tome mast ostaje.
 14. Program izabran za brisanje viška količinu težine, treba biti individualizirana. Naravno, lakše je naći na internetu neki određeni program, usmjeren na smanjenje mržnje kilogram, i staviti na nju. Međutim, najbolji rezultat postiže se samo u slučaju kada je kompleks vježbi, prehrane i slične ograničenja su strogo svakom pojedincu u zavisnosti od njegovog stanja.

Program vraćanja težine

reset težine

Algoritam, čiji je cilj smanjenje tjelesne težine, sastoji se od sljedećih stavki:

 1. Odabir idealne težine. Takva sklonost pretvara sažetak cilj ("izgubiti višak") na određenu ("dovesti svoju stopu do 60"). Znajući da je u tjedan dana stvarno popravi ne više od jednog kilograma, može se izračunati koliko vremena je potrebno, da bi se postigao željeni rezultat. I također, preporučujemo vam da na različitim instrumentima, koji omogućuje odrediti kakvu težinu u konkretnom slučaju je najbolje.
 2. Saznajte dnevne stope kalorija. Za to je također potrebna pomoć kalkulatora ili posebne formule, pronaći koju je na Mreži je lako. Treba uzeti u obzir da je minimalni svakodnevno norma iznosi 1200 kcal. Manje kalorija pojesti ne može, jer je to opasno za zdravlje. Znajući dnevne stope, moguće je napraviti svoju prehranu. Za to je potrebno izračunati kalorija određenih proizvoda.
 3. Privatna dijeta. Slijedeći dvije pisane predmet, možete napraviti svoj vlastiti tjedni meni, koja uključuje potrebnu količinu korisnih proizvoda s obzirom na njihov sadržaj kalorija, masnoća i drugih parametara.
 4. Fizičke vježbe. Nakon jednog tjedna nakon početka programa usmjerenih na smanjenje tjelesne težine, potrebno je krećemo prema ispunjenju pluća vježbe. Naravno, nitko ne zabranjuje treninga u prvom danu. Glavni uvjet je redovito provodi vježbe.

Dodatni savjeti

Zapravo, ne postoji univerzalan program koji će svaki izgubiti višak kilograma za određeni vremenski period. Gubitak težine – to dnevni i prilično težak posao. I nositi s postavljenim zadacima, moramo uložiti puno truda.

Da bi se olakšao rad na sebi, može se iskoristiti ne samo za savjete, gore navedenim, ali i drugim preporukama:

 1. Odricanje od prejedanja. Hranu treba uzimati strogo prema odabranom rasporedu. Ne završiti ostaci proizvoda za djecu, prigristi za društvo i slično.
 2. Voditi dnevnik. U njoj će se odraziti na sve proizvode, da su bili jede u toku dana. Ovaj pristup će osigurati veću kontrolu nad sobom i da će odustati od pluća i nepotrebne prigristi.
 3. Povećati količinu tekućine. Što više vode nalazi se u želucu, jača umrtvi osjećaj apetita.
 4. Odricanje od alkohola. Pijenje alkohola povećava želju jesti zabranjeno proizvod.
 5. Uzeti ploče manjih dimenzija. Kroz ovu metodu se može "prevariti" svoju percepciju. Na malom promjeru mala porcija izgleda, naprotiv, veliki.
 6. Svakodnevno ostaviti 20 minuta na vježbe. Usput, umjesto njih mogu uživati u kućanskim poslovima.
 7. Česte vodeni postupka. Pozitivan učinak u gubitak težine se postiže, ako se primjenjuje douches.
 8. Jesti treba polako, žvakati hranu. Pri tom jelo treba ukusna.
 9. Izbjegavati stres. Pogodna za različite tehnike meditacije, yoga i ostale načine opuštanja.
spaljivanje masti juhe

Primjeri dijeta

Sedam dana

Potrebno je unaprijed pripremiti, naglašavajući 1-2 dana u tjednu upotrijebljeno samo određenih proizvoda. Takav pristup omogućuje saznati nosi li tijelo s novim za njega teretom.

Dan 1. Spaljivanje masti juhe. Obično prvi dan je najteže za sve. To je razlog zašto je u ovoj dijeti je oduzeta za juhe. Oni su prilično lako apsorbira u cijelom organizmu. Štoviše, postoji mnogo različitih recepata, koji pomažu da se spali salo. Stoga se naći među njima je jelo koje se svidi, dovoljno je jednostavno.

Dan 2. Svježe voće. Voće sadrži puno šećera. Njima lako smanjiti osjećaj gladi. Preporučuju jesti 5-6 jabuke i 3-4 grejp.

Dan 3. Kefir. Treba piti oko 1,5 litre proizvoda. Napitak čisti želudac, popravlja ga microflora. Osim toga, kefir utječe na čovjeka kao laksativ.

Dan 4. Proteini. Protein je neophodan za normalan život. Bez ove komponente poremećen rad svih organa ljudskog tijela. Da bi se za proteine možemo konzumirati zavarene piletina grudi, riba, zeleni čaj, jogurt.

5. dan. Juhe i sokove. Na peti noć prehrane, tijelo doživljava ozbiljan stres zbog nagle promjene prehrane. Zašto mu je potrebna određena istovar. Za to će odgovarati spaljivanje masti masti i svježe sokove. Oni se lako apsorbira u tijelo i čine zbog nedostataka vitamina.

Dan 6. Povrće. Povrće preporučuju jesti ili sirovo ili kuhana. Pri tome nije bitno što točno proizvoda uključena u prehranu. Na šesti noć također je potrebno piti što više tekućine.

Dan 7. Salate i ribu. Preporučuju uzimanje hrane, kombinacija u sebi proizvodi od tjedan prehrane i više običan obrok.

Šest dana

Dan 1. 300-500 grama pečene ili kuhana riba. Tijekom kuhanja jela po mogućnosti je potrebno odustati od soli. Treba koristiti zelje ili blage začine. Piti preporučuju zeleni čaj i mineralna još vodu.

Dan 2. Povrće. Drugi dan dijete napuni vlaknima. Možete ga jesti u sirovom obliku, ili napraviti razne salate, tucking malo suncokretovog ulja.

pileća prsa

Dan 3. Piletina. Morate jesti isključivo njegova. Po mogućnosti trebalo bi uzeti grudi. Ptica pivo, variva, pečena uz korištenje različitih začina. Treba piti mineralnu vodu, bez plina i zeleni čaj.

Dan 4. Kaša bez mlijeka i drugih dodataka. Poželjna opcija će postati mješavine, pripremljeni od zobene pahuljice, Greci ili riže. Pića su isti kao i u prethodna noć.

5. dan. Sir. On je potreban za pokrivanje manjka kalcija u tijelu. Potrebno jesti ne manje od 400-500 grama masnoće do 5%.

Dan 6. Voće. Za svakoga dana treba jesti do jednog kilograma

Zapravo, dijeta postoji jako puno. Neki od njih su usmjerene na smanjenje ukupne mase tijela, a cilj drugih je, na primjer, smanjenje veličine želuca ili noge.

Nutricionisti također preporučuju povremeno provoditi tzv post dana: je, može samo jedan proizvod. Međutim, važno je zapamtiti da je takva prehrana može uzrokovati ozbiljnu štetu na tijelu. To je osobito važno ako osoba objavi određene bolesti. Tako, kada postoje problemi sa radom organa za varenje, mogu dogovoriti sebi istovar dan, temelji se na jabukama. Ako imate poremećaja bubrežne funkcije treba odustati od konzumiranja mesa.

Bez obzira na to kakva dijeta se sviđa, prije nego što dramatično promijeniti svoju prehranu, potrebno je konzultirati se sa stručnjakom za prehranu.