Motivacija za mršavljenje na svaki dan. Kako pravilno motivirati sebe

Bilo kakve savjete o tome kako učinkovito izgubiti težinu, počivaju na dvije komponente: zdrava prehrana i fizička opterećenja. Ovo je osnovna metoda prilagodbe lik i ojačati zdravlje.

Mršavljenje

Međutim, prelazak na zdraviji stil života u stvari, to ispada prilično teško. Vrlo je teško odreći navike i postavljenog načina dana. To je razlog zašto je potrebna motivacija za mršavljenje na svaki dan. Za početak potrebno je odrediti pravi razlozi želje za izgubiti težinu. Iz razloga zbrajaju cilj: što na kraju rezultira želim doći?

Jednostavno "donje" želja pripremiti tijelo za odbojci sezone često neadekvatna poticaj za svaki dan. Treba tražiti od jako važnih razloga za dijetu i tjelovježbu. Možda ćete morati priznati sebi u neugodnim okolnostima i činjenicama. Ali to ide samo na korist i ojačati želju raditi na sebi.

Ispravna motivacija za mršavljenje, kao što je obično služe sljedeće razloge.

Promijeniti sebe i svoj život

To je vrlo snažan poticaj i za to ne samo da izgleda.

Nezadovoljstvo vlastitim životom, česti stres, depresija se može liječiti ne samo psihološki razgovori, ali i sportom. Promjena svijeta i života počinje od samog čovjeka, tako da treba da preispitaju svoju hranu i fizičko stanje i početi mijenjati na bolje.

Jačanje zdravlja

Dijeta i sport su potrebne ne samo za odbojku sezone, ali i za prevenciju različitih bolesti povezanih s kardiovaskularnog sustava i mišićno-motoričke sposobnosti aparata.

Ako vidljivi problemi s probavom, otežano disanje, umor, pospanost, česta razdražljivost, onda vrijedi razmišljati o promjeni načina života.

Odricanje od slatkog

Samosvijesti u svom izgledu

Sve žene su različite građe, ali standardi ljepote diktiraju svoja pravila i čine doživjeti kompleksa.

Nesigurnosti u svoj izgled i stezanje se može koristiti za dobro i učiniti svoje tijelo privlačno i lijepo. Naravno, savršenstvo nema granica, ali će se promijeniti nedostatke (da biste dobili osloboditi od trbuha, podići ass, ojačati mišiće nogu), to je sasvim moguće.

Roditeljstvo u sebi snagu volje

Ponekad za ambiciozne žene dovoljno jednostavne poziv "a ti možeš?", kako početi djelovati. Rad nad sobom dobro ćudi snagu volje, a krajnji rezultat pojavljuje se ponos za sebe: ja sam nosila, samo sam uspio, sam smislio.

Strah od razočaranja u svoje sposobnosti, budi strast, koja će postati odličan poticaj.

Važno je zapamtiti! Gubitak težine – to je dug proces, koji zahtijeva predanost i puno rada na sebi. Ne treba očekivati da jednu emotivnu odluku ("ja sam izgubiti težinu, u što god da je postalo") pretvoriti lik magično mjesec dana ili čak za 2 tjedna.

Bez obzira na razlog, ne može izgubiti povjerenje u svoje sposobnosti, treba vjerovati u sebe do kraja.

Ako žena sjedi na dijetu, trenira, ali ne u potpunosti razumije zašto joj je to potrebno, a nisam sigurna da traje i tjedan dana, to je lako pogoditi, što je rezultat njegova očekuje. Zato cilj treba biti ambiciozan. Ne samo kratko cilj ", potrebno je odbaciti par kilo" ili "želim mjesec dana ubacivati u odjeću na par manjih veličina", a i težnja da postane bolji, ljepši, privlačniji i, konačno, sretniji.

Inscenacije realistične ciljeve

Motivacija za mršavljenje na svaki dan ne će "raditi" bez realnih ciljeva. Treba biti realan i postaviti ostvarive ciljeve.

Treba imati na umu da je nagli prijelaz na novi način – to je stres za organizam, tako da je potrebno napraviti prilagodbe postupno i slušati svoje tijelo.

Instalacija "izgubiti 10 kg u 2 tjedna" – to je hir, koji je vrlo teško zadovoljiti, pogotovo ako gubitak težine žena ne doživljava ljubavi prema sportu i nije spreman mijenjati. Kroz 2 tjedna rezultat će biti jedva uhvatiti, ako uopće hoće, a ostaci motivacije i uopće biti uzaludan. Ne treba žuriti, treba postaviti ciljeve za svoje snage. Ako je smanjiti unos 500 cal dnevno, onda za tjedan dana jednostavno bacite pola kile, tako da za početak, da biste provjeriti svoju snagu volje, dovoljno je staviti je cilj u 1 kg u tjedan dana.

Dijeta

Razmislite kroz sustav kazne i promociju

Sustav kazne i promociju omogućuje držati lijenost pod kontrolom, a cijeli proces je gubljenje težine pretvoriti u neku igru. Što je najvažnije — uspostaviti djelotvoran za sebe promociju i kazne.

Što se poticati (nekoliko primjera):

 • kupnja ugodne osobne stvari, na primjer, bižuterija;
 • posjetite salon za uljepšavanje (masaža, manikura, korekcija obrva);
 • odlazak u kino bez kokica!) ili u drugi dio za sebe mjesto (kuglanje, dupinarija, muzej);
 • zarada – za svaki "pravi" dan za ulaganje u kasice mali novac, a akumuliranu tjedni iznos ugodno provesti;
 • zanimljivo drži vikend – odlazak van grada, u gostima, na prirodu ili u drugu zemlju.

Primjeri kako se "kazniti":

 • odustajanje od kupovine i zabave za mjesec dana (ili više);
 • dnevno čišćenje;
 • svakodnevno douches;
 • dodatne treninga umjesto vremena za odmor;
 • vjenčanje dio svoje plaće (kolegama, mužu, prijateljima).

Obratite pozornost! Motivacija za mršavljenje također može postati promocija u obliku omiljenih poslastica. Međutim, to nije najbolji poticaj za svaki dan, i iskoristiti ga možete samo 1 put u 1-2 tjedna. Najvažnije u ovom slučaju — kontrolirati mogućnost sloma.

Stare fotografije i omiljena odjeća, – na istaknutim mjestima

Za mnoge žene će biti dobra motivacija stare fotografije sa svojim likom u svom najboljem i lijepa odjeća za 1-2 veličine manji.

Stare fotografije će pokazati da ništa nije nemoguće, jer kad je nešto žena na njima je bila vitka i zategnutija, a omiljena odjeća još jednom podsjetiti da još uvijek možete pokušati u nju ubacivati. Vrijedi samo ozbiljno baviti sobom. Ako nema ni fotografije, ni odjeću, mogu se kupiti novu omiljenu stvar, na primjer, nove hlače ili uske haljina, ali ne nužno na nekoliko manjih veličina. Odjeća će biti i poticaj, i nagrada za proc istovremeno.

Sport

Reći svima o svojim planovima

Vitak je stvarno teško i u fizičkom i u emocionalnom smislu, tako da podrška bliskih i voljenih će biti potreban.

Vrijedno je reći svojim prijateljima i rođacima o svojoj odluci promijeniti. Sigurno. oni će podržati takvu želju i biti zabrinuti trenutnim poslovima. Osim toga,oni će moći pratiti prehrane i još jednom aludirati na nedopustivosti krafne i sodu u prehrani.

Bit će super, ako prijatelji i bliski ljudi će moći da se pridruže. Mršaviti zajedno mnogo ljepše nego u samoći.

Misliti i djelovati pozitivno

Motivacija za mršavljenje na svaki dan bi trebao biti "ispravan", pozitivnim mislima o svom delovanju i svojoj novoj slici.

Prije nego što počnete program za mršavljenje, treba da se smiri i podešavanje na pozitivan rezultat. Misli na tragu "ja sam debela, ja ne izgubiti težinu" nikada neće biti u mogućnosti pomoći preobraziti. Početi mijenjati treba sa zajedničkim stavom.

Stres nije najbolji asistent u nečemu. Zato je za početak potrebno je smiriti živce i pogledati sebe u ogledalo bez panike i suza, da se adekvatno procijeniti "polje djelovanja" i usaglašen na dobar način.

Pozitivan stav pomaže vjerovati u svoje snage i završiti posao, iako, koliko je vremena za to potrebno. Ako je teško zamisliti da je sve u redu i sve će ispasti, vrijedi za meditaciju, barem nekoliko minuta na dan, nalazeći u sebi pozitivne i atraktivne strane.

Kada će nestati pejorativan stav prema sebi, mora početi da ispuni predviđene planove.

Motivacija za usklađenost prehrane i načina treninga

Dijeta i vježbanje je potrebno poticati na svaki dan, inače, postoji rizik da neće preživjeti u novom načinu rada i tjedan dana. Preporučuje se napraviti na temelju sustav kazne i nagrade pivot tablicu iz koje će biti vidljivi "plaćanje" za plodan dan u bodovima.

Svaka akcija ima svoju "cijenu". Poštivanje svih točaka dnevnog plana (smanjite dnevni unos kalorija, povećanje broja pristupa, prevladavanje dodatnih 2 km i tako dalje) će imati svoje najveće "nagradu", na primjer, na 10 bodova.

U skladu s tim, za dobivanje promocija za tjedan dana rada nad sobom treba birati najmanje 70 bodova, inače slijedi kazna.

Kao primjer navode motivacija tablica u tjednu (omjer "dijeta/vježba" konvencionalno):

 1. Ponedjeljak — 500 cal za 1 km, 2 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda;
 2. Utorak — 500 cal za 1 km, 2 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda;
 3. Srijeda — 500 cal za 1 km, 2 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda;
 4. Četvrtak — 500 cal za 1 km, 2 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda;
 5. Petak — 500 cal za 2 km, 3 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda;
 6. Subota — 500 cal za 2 km, 3 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda;
 7. Nedjelja — 500 cal za 2 km, 3 serije po 100 cal – 1 boda, 1 km – 1 bod, 1 pristup – 2 boda.

Možete smisliti svoj sustav punjenja bodova, na primjer, za svaki dodatni pristup +2 boda. To će potaknuti ne samo da i dalje vježba, ali i povećanje opterećenja. I usporedba ukupnog broja bodova za svaki tjedan jasno će pokazati važeću rad nad sobom.

Pravo tempo – ključ za mršavljenje

Za uspješno poticanje na mršavljenje potrebno je uzeti željeni tempo. Vrijedi slušati svoje tijelo i dati mu dovoljno opterećenje, ne žalite, ali i opterećenje. To se odnosi na dijeti, tako i za trening.

Nagli prijelaz na novi način života može negativno utjecati na zdravlje, kao i novo napajanje, neočekivano velika fizička opterećenja su stres za organizam.

Beg od ponedjeljka do 10 km – nije je dobar izbor. Čak i ako uspije bez pripreme prevladati tu udaljenost, sljedeći ujutro, prije svega, samo ne žele ustati. Vrijedi provesti tjedan dana, isprobavanja mogućnosti svoga tijela, i pronaći pravi za sebe ritam, postupno povećanje opterećenja (10% svaki tjedan). Ako je tijelo neobično za sport, treba produžiti vrijeme opterećenja. Na primjer, 2 tjedna obavljati iste vježbe isti broj puta. Kada tijelo osjeti da mu nije dovoljno, možete povećati opterećenje.

Fitness

Vježbe je potrebno donijeti zadovoljstvo

U stvari, većina ljudi se bavi sportom radi zabave. Vježba pridonosi dobrom raspoloženju, zbog prepune adrenalina i dopamina. Ali kako bi početi trenirati, morate voljeti sport i žele da se uključe.

Za to je dovoljno za obavljanje neke vježbe u dan. Čak i jednostavna punjenje s više sila vježbe će vam dati energiju i dobro raspoloženje na dan.

Najvažnije je zapamtiti da je motivacija za mršavljenje – to je pozitivan podsjetnik za svaki dan o promjeni svog života na bolje. Stoga ne treba sport doživljavaju kao neka vrsta kazne. Zdrav način života mora postati dobar prijatelj, onda rezultat neće dugo čekati.

Dobar inventar i sportska forma treninga

Lijep inventar i ugodan sportski oblik pomoći vježbati, jer je nove i lijepe stvari želite obavezno isprobati.

Nove udobne tenisice, prekrasne slušalice, pedometar i monitor, modne i sportske kratke hlače će uljepšati vježbanje i postanu pomagači u promjeni sebe i svoj život.

Pozitivan stav prema prehrani

Dijeta može otvoriti više mogućnosti i okusa. U svijetu je mnogo korisnih i doista ukusnu hranu. Dovoljno pronaći zanimljive i odgovarajuće recepte i početi kuhati i isprobavati (s obzirom kalorija). Dijeta treba biti zabava i zadovoljavaju sve potrebe organizma, uključujući i ukus.

Vrijedi promijeniti taj stav, na dijeti. Morate prestati govoriti fraze "ja to ne mogu" i "ja sam na dijeti". Te fraze ograničavaju i tjeraju da se osjećaju neispravan osobom. Dovoljno je reći: "Ja to ne jedem, jedem drugu hranu." Ova jednostavna rečenica otvara niz mogućnosti isprobati nešto novo, a ne ograničava u izboru jela.

Motivacija za mršavljenje na svaki dan: spremite rezultat

Da motivacija nigdje nisu nosili želite prikvačiti, dokumentirati rezultate.

Postoji mnogo načina kako se podsjetiti se o udaljenosti teškom putu.

Tjedni foto s ugovorima rezultatima

Fotografije pomažu u vizualnom odnosu na "prije" i "poslije".

Fotografiranje sebe potrebno je u istom položaju kroz svaki tjedan treninga i prehrane. Potpis slike sa parametrima težine i obima struka i bokova mogu biti dodatni poticaj.

Foto preporučuje se stavi na blog ili putem društvenih mrežakako bi dobili odobrenje i podršku svojih prijatelja. To će također pomoći u motivaciji dalje ne prestaju rezultatima.

Pravilna prehrana

Osnivanje nove zdrave navike

Za zdrav stil života počeo "raditi", potrebno je napraviti njegovu naviku, uroniti u temu zdravstveni s glavom, steći nova znanja. To će eksperimenti s dijetama, na primjer, vrijedi probati vegetarijanstvo ili novi proizvod u svojoj prehrani.

Također rutinu treninga pomoći će razrijediti nove vježbe ili nove hobije u sportu. Na primjer, osim posjete dvorani upisati u sportski ples. S vremenom će se pokazati da je sport i zdrava prehrana postali su sastavni dio života i ponovno se vratiti na prejedanje i lijenosti baš ne želite.